De verhuizing - update 2

Hoogste tijd voor weer een update omtrent de verhuizing. Komende maandag gaan we de sleutel ophalen, dus we hebben de afgelopen week alvast geprobeerd zoveel mogelijk te doen wat mogelijk was, zodat we straks onze tijd aan het klussen, schoonmaken en inrichten van het nieuwe huis kunnen besteden. Onze huidige woning begint al echt een woning in staat van verhuizing te worden. Het kan zijn dat ik het me verbeeld, maar het klinkt gewoon wat hol. Onderstaande foto is hoe het er nu uit ziet.

Voor de mensen die niet bij ons over de vloer komen, de bank en de salontafel zijn dus weg. De salontafel werd afgelopen dinsdag opgehaald door mensen die er echt een nodig hadden. De bank stond ook op marktplaats, maar na veel irritante reacties van mensen die in plaats van blij te zijn met een gratis bank, nog eisen gaan stellen ook, was ik er klaar mee en besloten we niet langer te wachten en de bank gewoon weg te doen. Meestal ben ik voorstander van artikelen een tweede leven geven, maar de bank was in niet zo'n goede staat en op marktplaats wilden ze hem blijkbaar niet en wij wilden er juist vanaf. Dus we deden iets wat we als onmogelijk hielden: we vervoerden de bank in onze eigen auto naar de stort. Met achterklep en ramen en deuren gewoon dicht. We sjorden en duwden net zo lang tot het paste. Het leek er even op dat Timon dubbelgevouwen achter het stuur moest plaats nemen, maar dat viel uiteindelijk mee. 

Verder reden we nog een paar keer naar de stort met nog veel meer zooi en natuurlijk naar de kringloopwinkel met spullen die nog prima een ronde mee konden gaan. Voor die ritjes zag de schuur er zo uit:


Je ziet het, het was redelijk vol en chaotisch. Oftewel, werk aan de winkel. Wat naar de stort kon, ging naar de stort. Er ging een boel naar de kringloopwinkel, En toen sorteren en organiseren. Wat op de zolder van het nieuwe huis kan, bij elkaar zetten en hetzelfde doen met de dingen die in de bijkeuken en schuur horen. Verder maakten we een groepje van spullen die maandag gelijk mee moeten naar het nieuwe huis, denk aan verf, lampen e.d. 
Voor jou misschien nog steeds redelijk chaostisch, maar voor ons is het duidelijk. 

Daarnaast waren er nog wat andere kleine dingen die we deden. Zo belde ik dan eindelijk met een glaszetter voor een nieuw raam op de slaapkamer van Hadassa en Damaris, het huidige is kapot door helaas mijn eigen domme schuld en maakten we een groot deel van de garage vast schoon. Ook kochten we vandaag de benodigdheden voor het schilderen. We hadden ondanks advies van één van de medewerkers een beetje twijfels hoeveel we nodig hadden, dus kochten we op goed geluk zo ongeveer de halve Karwei leeg. We bewaren de bon en brengen dan weer terug wat nog dicht zit.

Zoals je kunt lezen, afgelopen week is er veel gebeurd. Nu eerst op naar maandag, ik kijk er ontzettend naar uit! 


4 opmerkingen: